ALEXANDRIA

dilluns, de gener 05, 2009

MAUS



Només puc justificar l'abandonament d'aquest blog amb el fet que estic una altra vegada en plena preparació d'oposicions i últimament els llibres que em toquen llegir són els del temari. Snif. Així que lectura lleugera en la seua major part per desemboirar-me i no deixar-me arrossegar pel desconsol opositor.

Maus és la història de Vladek Spiegelman, jueu polonès supervivent d'Auschwitz, explicada al seu fill Art, l'autor d'aquesta novel·la gràfica. Amb els personatges animalitzats (els jueus es representen com a ratolins, els alemanys com a gats, els francesos com a granotes, els polonesos com a porcs, els americans com a gossos...)
Al mateix temps que Vladek explica al seu fill com va ser la seua vida al camp de concentració i com va sobreviure a la guerra, l'autor va mostrant la difícil relació que té amb el seu pare, el fantasma d'un germà perfecte i desconegut per ell que va morir durant la guerra i amb qui se sent injustament comparat, el record de la seua mare suicida...

Per la part de l'Holocaust cap sorpresa. La novel·la repassa el drama que tots coneixem de manera cruel, amarga, amb un abisme generacional entre pare i fill que s'intenta salvar sense massa èxit.

Una d'aquelles novel·les que llegides actualment, en plena invasió de Gaza per part de l'exercit d'Israel, ens sumeix encara més en el desencant, l'estupor i la incomprensió més absoluta.

Etiquetes de comentaris:


Escrit per nimue :: 12:11 :: 5 Comentaris:

Vols dir-me alguna cosa?

---------------------------------------