ALEXANDRIA

diumenge, de juliol 13, 2008

EL CAÇADOR D'ESTELS

Amir és un xiquet de 12 anys de classe alta que viu còmodament a l’Afganistan de 1975. El seu millor amic és Hassan, el seu servent lleial i la seua gran obsessió és guanyar la competició anual de voladors i caçadors d’estels per aconseguir l’admiració de tot el poble i sobretot sentir-se estimat pel seu pare, un home dur que preferiria que el seu fill tinguera menys inclinacions literàries.

Sobretot és una història de covardia, de fidelitat, d’amistat i de traïció. L’arribada dels talibans acabarà amb la feliç forma de vida d’Amir que es veu obligat a fugir a Estats Units amb el seu pare. A Afganistan es quedarà la seua infantesa, els seus records, la seua vergonya, la seua por, la seua amistat i les seues mentides.
Als Estats Units haurà de lluitar per adaptar-se i sobreviure sense deixar de ser afgà. Es casa amb una dona plena de poesia i viu una vida dolça fins que, convertit ja en home, ha de tornar al seu país per enfrontar-se amb el seu passat i tractar de posar-li remei al major acte de covardia de la seua vida. El que li va fer separar-se definitivament del seu amic fidel.

No he vist la pel•lícula però us puc assegurar que la novel•la m’ha semblat impressionant. S’ha de llegir amb una bona tetera de te verd sense sucre i un plateret amb dàtils i festucs al costat. Amb mesura, que són molt calòrics.

Etiquetes de comentaris:


Escrit per nimue :: 18:20 :: 2 Comentaris:

Vols dir-me alguna cosa?

---------------------------------------